IrtóMester Darázsirtás - Mester Attila Bertalan egészségügyi kártevőirtó szakmunkás

Mester Attila Bertalan (ÍrtóMester)

Mester Attila Bertalan (ÍrtóMester)

Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás

IrtóMester Debrecen

Mester Attila Bertalannak hívnak, a szakma ÍrtóMester néven ismer.
A szakképesítést 2012-ben az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben szereztem.

Kezdetben kártevőirtók segédjeként, majd 2016-tól főállású egészségügyi kártevőirtó szakmunkás vállalkozóként tevékenykedem Hajdú-Bihar megye egész területén.

Azért választottam ezt a hivatást, mert szeretek segíteni az embereknek olyan helyzetekben; amikor félelem, undor vagy a szakértelem hiánya miatt nem tudják elűzni a mindennapjaikat megnehezítő kártevőket.

Első sorban darázsirtásra szakosodtam, de számos alkalommal végeztem már ágyi poloska, csótány, hangya és rágcsálók írtását is.

Minden elvégzett munkámra garanciát vállalok, melyet - szükség esetén – például darázsirtáshoz kitöltött munkalappal lehet érvényesíteni.*

*A garancia részleteiről érdeklődjön elérhetőségeinken vagy személyesen. Szolgáltatások DebreceniDarázsirtás

Szolgáltatások

Darázsirtás

Darázsirtás

Így dolgozom

A rám bízott feladatokat mindig pontosan, precízen és diszkréten végzem el.

Debrecenben sajnos többször előfordult már, hogy egy másik egészségügyi kártevőirtó által elvégzett, sikertelen darázsirtást kellett megismételnem

Az ügyfeleim esetében - az általam biztosított garancia miatt - ilyen helyzet nem fordulhat elő.

Kártevők Darázsirtás

Kártevők

Ismerd meg a betolakodókat!

Ahhoz, hogy az adott helyszínt sikeresen kártevőmentesítsük az első és legfontosabb tennivaló, hogy az adott élőlényt a lehető legpontosabban azonosítsuk.

Mivel minden élőlény más- és más, ezért a megsemmisítésük is különböző.

Vállalom a következő Debreceni kártevők szakszerű likvidálását.

Igény esetén Hajdú-Bihar megye más településeiről is bátran keressen.

Német darázs

Német darázs

Magyarországon a legnagyobb számban előforduló darázsfaj. Körülbelül 13 mm hosszúságú és 74 mg tömegű. Nagyon hasonlít a kecskedarázsra. Az ember mellett leginkább a padlásokba, míg a természetben leginkább a talajba szeret befészkelni. Ragadozó életmódot folytat, az új királynő pedig csak maximum 1000 méter távolságra választja az új fészkét.

Darázsirtás Debrecen

Francia darázs

Francia darázs

Debrecenben közepes számban fordul elő. Körülbelül 15 mm hosszúságú és 86 mg tömegű. Ragadozó életmódot folytat, első sorban kis rovarokra, valamint pókokra vadászik. Sötétszürke színű fészkeket készít általában nem is egyet hanem inkább több darázsfészekből álló csoportot. Különlegessége, hogy többféle módon tudja szabályozni a fészek hőmérsékletét.

Darázsirtás Debrecen

Lódarázs

Lódarázs

Hazánkban nem túl nagy számban található meg. Körülbelül 22 mm hosszúságú és 98 mg tömegű. Szúrása rendkívül fájdalmas, allergiás reakció esetén, kezelés nélkül még akár halállal is végződhet. Jellegzetes, csíkos mintázatú fészkeket készít. A lerombolt fészkeket a megmaradt kolónia általában az eredeti helyén megpróbálja újjáépíteni, ezért nála kifejezetten fontos a szakértő által végzett mentesítés.

Darázsirtás Debrecen

Kecskedarázs

Kecskedarázs

Debrecenben aránylag nagy számban fordul elő. Körülbelül 18 mm hosszúságú és 92mg tömegű. Az egyik legszívósabb faj. A királynő akár még a telet is átvészelheti. Fullánkján nincs horog, ezért akár többször is megcsípheti az embert. Igazi társas lény, ezért esetenként hatalmas fészkeket épít.

Darázsirtás Debrecen

Óriás tőrösdarázs

Óriás tőrösdarázs

Európa legnagyobb darázsfaja. Hosszúsága a 45 mm-t is elérheti, tömege pedig a 120 mg-ot. Az óriás tőrösdarázs nagy mérete és hangosan zúgó repte miatt félelmetesnek tűnhet, ám emberre nézve teljesen ártalmatlan. Félénk állat, érintésre, hessegetésre inkább odébbáll, nem agresszív. Az óriás tőrösdarázs védett rovar, természetvédelmi értéke 50 000 Ft/egyed. Kiirtani nem szabad legfeljebb csak odébb-költöztetés javasolt.

Darázsirtás Debrecen

Ágyi poloska

Ágyi poloska

Debrecenben a lakott területeken szinte kivétel nélkül megtalálható. Emberek és madarak legfőbb vérszívója. Az ágyi poloska fertőzöttsége folyamatosan emelkedik. Kb. 6 mm hosszúságú. A rovar tápláléka kizárólag a gazdaszervezet véréből áll. A teljesen fájdalommentes táplálkozása 5-30 percig tarthat, ha megzavarják abbahagyja, és elrejtőzik. Emiatt egyetlen példány alkalmanként 4-6 szúrásnyomot is produkálhat, ami az allergén nyála miatt akár egy hétig viszkető érzést és pirosodást okozhat. Miután átszúrta a bőrt és jóllakott vérrel a teste hatalmasra kitágul. Irtására számos házi praktika terjed az interneten, de ezek csak a kezdeti stádiumban bizonyulnak hatásosnak.

Darázsirtás Debrecen

További hívatlan vendégek

Darázsirtás Debrecenben

Nem árulok zsákbamacskát...

...nincsenek rejtett költségek!

Már a kiszállás előtt - egy igényfelmérő telefonbeszélgetés alkalmával – tisztázzuk, hogy pontosan milyen típusú feladatról van szó. Minden ügylethez teljesen egyedi, hozzávetőleges árajánlatot készítek, melyet egyrészt a munka várható nehézsége másrészt pedig a kiszállási távolság befolyásol

Nem mindegy, hogy az irtást földön állva, létráról, esetleg csak szűkös vagy éppen kiemelten veszélyes helyről lehet elvégezni. Egyes helyzetekben még az is előfordulhat, hogy csak a szigetelőanyag megbontásával lehet a darázsirtást maradéktalanul elvégezni. Debrecenen kívül a környező településekre is szívesen elutazom.

Hajdú-Bihar megyében a darazsak irtását a legtöbb esetben szabad forgalmú porozószerrel végzem, mely emberre és más élőlényre nézve sem veszélyes. Az irtást követően kiállítok egy munkalapot, mely tartalmazza a szer biztonsági adatlapját és a további tudnivalókat.

Referenciák

Ha valamivel nem vagy megelégedve, mondd meg nyíltan. De békétlen ne légy miatta.
A békétlenség izgágává teszi az embert és az izgága emberek olyanok (...), mint a darazsak:
egyetlen képességük, hogy fullánkjukkal mérges daganatokat okoznak.

Wass Albert

Gyakran Ismételt Kérdések

Kártevőirtással kapcsolatban

Nem! Egész megyében vállalok munkát. Sőt! Kérésre akár messzebb is szívesen elutazom. Érdemes ingyenes, egyedi ajánlatot kérni, hisz esetenként az is előfordulhat, hogy össze tudom hangolni az egyes munkákat.

Egészségügyi kártevőírtó szakmunkás végzettséggel rendelkezem és több ezer sikeres irtás, valamint elégedett ügyfél van a hátam mögött.

Mindig is lenyűgözött a méhek és a darazsak világa. A hierarchiájuk, a jól szervezettségük, az íratlan szabályok szerinti működésük már-már abszurd formákat ölt. Óraműpontossággal végzik a dolgukat, rendkívül szorgalmas teremtmények. Nagyon fontos szerepet foglalnak el a természetben, de sajnos sok fejfájást okoznak nekünk, ha az otthonunk közelében építik meg a fészküket.

Szezontól és telítettségtől függ. Általánosságban elmondható, hogy az előzetes árajánlat elfogadásától számított 72 órán belül ki tudok menni a helyszínre. Külön kérésre már aznap, akár hétvégén vagy éjszaka is vállalok darázsirtást .

Teljes odafigyeléssel szoktam a munkámat végezni. Nem 5 percet szoktam tartózkodni a helyszínen. A helyzet alapos felmérése után minden részletre kiterjedő irtást szoktam végezni. Nagyon kevés rá az esély, hogy ugyanott ismét megjelenjenek a darazsak; de ha mégis megtörténne, akkor a munkalapon szereplő dátumtól számított 1 éven belül ingyen, garanciálisan elvégzek egy újabb irtást.

Darazsakkal kapcsolatban

megyében leginkább Német Darázssal, Francia Darázsal, Kecskedarázssal vagy Óriás Tőrösdarázssal találkozhatunk a hétköznapokban.

Szüntessük meg azokat a helyeket, ahol várhatóan a darazsak fészküket szeretnék megépíteni. Minden ház körüli rés, repedés potenciális fészekrakóhelynek számít. A padlásfeljárót ne hagyjuk nyitott állapotban, de lehetőség szerint máshonnan se juthassanak oda fel. Végül pedig ne hagyjunk a szemük előtt táplálékot.

Sajnos azon túl, hogy kellemetlen érzéssel jár és allergiát válthat ki, egyeseknél ez annyira intenzív lehet, hogy végül akár halált is okozhat. A torkon vagy nyelven történő darázsszúrás már önmagában is veszélyes lehet, hisz duzzanat még allergiás reakció nélkül is kialakulhat, mely esetében nem kapunk levegőt.

A csináld magad irtásokhoz azt javaslom, hogy minél később, sötétben az esti órákban és a lehető leghűvösebb időben próbálkozzunk. Ne felejtsük el azonban, hogy amíg a királynőt nem sikerül elpusztítanunk, addig a kolónia bármikor újraszervezheti önmagát.

Mert van tapasztalata, védőfelszerelése, darazsak elleni méreganyaga (mely más élőlényekre nem veszélyes). Tudja, hogy mit és hogyan kell csinálni ahhoz, hogy az irtás 100%-ban sikeres legyen!

Mester Attila Bertalan

×
Árváltozás

Kedves Látogatóink! A 2023.09.01-től érvényes KATA módosítás miatt magánszemélyeknek alanyi adómentesen, cégeknek áfásan tudunk szolgáltatni. A részletekért érdeklődjön a kollégáknál!